Selecteer een pagina

Leuker leven voor hetzelfde geld

door | 7 feb, 2021 | Mindset, Minimalisme, Money

Over luxe koffie, een dikke auto en geen TV…

Weet jij waar jouw geld elke maand heengaat? Of sterker nog… kies jij er bewust voor om je geld uit te geven aan dingen die voor jou waarde toevoegen? Of betaal je elke maand gewoon de rekeningen en geef je het uit tot het op is? Om een fijn en rijk leven te leiden gaat het er wat ons betreft niet om hoevéél geld je aan iets uitgeeft (tot op zekere hoogte natuurlijk), maar waaráán je het uitgeeft.
Elke maand gaat er bij ons een flink bedrag naar de horeca (pre-Corona…), en dan met name koffie drinken in de stad bij ons favoriete koffiezaakje Harvest Coffee Brewers. Hier kiezen we bewust voor. We worden elke keer superblij als we daar zitten en dat is me die paar euro voor die koffie meer dan waard! Maar vergelijk dat eens met dat kopje koffie dat je een paar keer in de week onderweg naar je werk haalt op het station. Het is eigenlijk bijna een gewoonte om je dag te beginnen met een kopje take-away koffie in de trein. Echt lekker is ‘ie ook niet, maar je staat er eigenlijk niet bij stil. Heb je wel eens uitgerekend wat dit je kost op jaarbasis? En wat voor andere leuke dingen je daar mee zou kunnen doen? Of vergelijk eens: Een tijdschrift dat elke maand binnenkomt omdat dat nou eenmaal zo is, die je eigenlijk vergeet te lezen. Of een tijdschrift waar je elke maand naar uitkijkt tot ‘ie er weer is. Waar je heerlijk voor gaat zitten in je lievelingsstoel met een kopje thee om lekker even wat tijd voor jezelf te hebben. Is een bepaald tijdschrift voor jou dat laatste, dan zou ik je zeker aanraden om hier geld aan uit te geven. Maar als het niet die 10 is voor jou, kies er dan bewust voor om je geld aan iets uit te geven waar je wél heel blij van wordt.

“Hoeveel kost jouw auto je per maand? Of je huis? Ook dit zijn tot op zekere hoogte keuzes die je maakt. “

Kies voor die dingen die jou happy maken

Om meer geld over te houden voor leuke dingen gaat het er wat ons betreft niet om hoevéél geld je aan alles uitgeeft. Maar wel dat je heel bewust kiest waaráán je je geld uitgeeft. Kook je graag en word je superblij van biologische boodschappen thuis laten bezorgen? Zeker doen! Uit eten in een sterrenrestaurant? Yes! Houd je heel erg van reizen? Zet hier flink wat geld voor opzij! Maar skip dan bijvoorbeeld dat TV-abonnement dat je eigenlijk toch niet gebruikt, of besluit wat minder uit te geven aan kleding. En uiteindelijk kan je dit zelfs nog veel verder trekken dan een paar euro voor koffie, een tijdschriftenabonnement of wat kleding. Hoeveel kost jouw auto je per maand? Of je huis? Ook dit zijn tot op zekere hoogte keuzes die je maakt. Ook hier kan je er bewust voor kiezen om er meer of minder geld aan uit te geven.

Aan de slag: word je bewust van je uitgaven

Bewustwording is key als je meer geld wil overhouden voor leuke dingen. En bewustwording begint met inzicht: Inzicht in je uitgaven. Wat kost je huis, je auto, of nieuwe kleding per maand? Of zelfs per jaar? En is het dit je waard? Bereik je met al deze uitgaven dat je leven fijner, makkelijker en leuker wordt?  En het is natuurlijk heel persoonlijk waar jij gelukkig van wordt. Iets waar wij heel blij van worden vind jij misschien helemaal niet zo boeiend, of andersom. Maar als je inzicht hebt in waar je geld nu heengaat en weet waar je je geld graag aan zou wíllen uitgeven, kan je keuzes maken die bij jou passen.   Wat zijn dingen waar jij met liefde geld aan uitgeeft? Wat maakt jou gelukkig?

About

Wij zijn Martin (39) en Leanne (35). We wonen hypotheekvrij en werken toe naar een financieel onafhankelijk en relaxed leven. Verder zijn we gek op minimalisme, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Minimalisme met een baby: Deel 1 - Martin en Leanne - […] heb moeite met geld uitgeven aan dingen die ik helemaal niet wil hebben (meer daarover in ‘Leuker leven voor…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *